Легендарната базилика Саграда Фамилия в Барселона най - накрая ще бъде завършена. Това

...
Легендарната базилика Саграда Фамилия в Барселона най - накрая ще бъде завършена. Това
Коментари Харесай

Ето кога ще бъде завършена базиликата Саграда Фамилия в Барселона

Легендарната базилика " Саграда Фамилия " в Барселона най - накрая ще бъде приключена.

Това ще се случи през 2026 година, повече от 140 години след началото на строителството, потвърдиха публични лица.

Изграждането на последната от шестте кули ще означи завършването на структурата на базиликата, заяви организацията, виновна за ръководството на обекта, представена от Нова. 

Очаква се параклисът " Успение Богородично " да бъде приключен през 2025 година, а кулата на Исус Христос през 2026 година Кулата на Исус Христос ще бъде висока 172,5 метра с 17-метров кръст.

Строителството на базиликата стартира през 1882 година по план, управителен от известния каталунски проектант Антони Гауди. Той взема решение монументалната конструкция да има 18 големи вретеновидни кули, всяка символизираща друга библейска фигура - 12-те апостоли, четиримата евангелисти, Дева Мария и Исус.

Когато Гауди умира през 1926 година,  само 10-15% от плана са били издигнати. По време на гражданската война по-голяма част от моделите на архитекта на унищожени. Настоящият дизайн е реконструиран с помощта на материали, които въпреки всичко са оживели, както и посредством адаптиране на оригиналите.

През 1984 година постройката е оповестена за обект на международното завещание на ЮНЕСКО и е осветена от папа Бенедикт XVI през 2010 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР